Cantillon, Saint Lamvinus 2021
Styl: Blend lambików z winogronami odmiany Merlot
Barwa: Głęboka czerwień wchodzące we fiolet, mocno mgliste.
Piana: Zaróżowiona, dosyć obfita, średnio gęsta, trwała.
Aromat: Średnio wysokie czerwone winogrona, bardzo przyjemne, naturalne, bez nut cukierkowych. Średnio wysoka dzikość, siano, stajnia, mineralność, skóra, odrobina agrestu. Średnio niski kwas mlekowy i owocowy. Szczątkowa zbożowa słodowość.
Smak: Średnio wysokie do wysokich czerwone winogrona, charakterne, mocno skórkowe i pestkowe, bez nut cukierkowych. Średnio wysoka dzikość, siano, skóra, stajnia, odrobina agrestu. Średnio wysoka kwaśność mlekowa i owocowa bardzo dobrej jakości. Goryczka niska, taniczna. Balans zdecydowanie wytrawny, kwaśny. Niski zbożowy słód.
Odczucie w ustach: Treściwość średnio niska do średniej. Wysycenie wysokie, musujące. Bardzo mocne, ale też bardzo przyjemne ściąganie.
Ogółem: Absolutnie rewelacyjne piwo.
Data degustacji: 2022
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Greene King, East Coast IPA
9 sty 2025
- Browar Jana, Lemon Basil Berliner Weisse
9 sty 2025
- Nepomucen, East Kent Golding West Coast IPA
9 sty 2025
- Moon Lark, Casual
16 gru 2024
- Sady, In & Out Dry Stout
16 gru 2024
- Lemke, Kirsch Weisse
16 gru 2024
- Fassla, Weizla
16 gru 2024
- Vanhonsebrouck, Brigand 1798
16 gru 2024
- Wagner, Marzen
16 gru 2024
- Keesmann, Hell
16 gru 2024
- Greene King, East Coast IPA
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Dekalog fermentacji piwa domowego
- Damian - Dekalog fermentacji piwa domowego
- BeerFreak.pl - Diacetyl, czyli masło w piwie
- Gonzo - Diacetyl, czyli masło w piwie
- BeerFreak.pl - 7 zasad dla początkującego piwowara