Wagner, Marzen
Barwa: Ciemnozłote, klarowne.
Piana: Biała, średnio wysoka obfitość, wysoka gęstość, wysoka trwałość.
Aromat: Średnia słodowość, bardzo szlachetna, mocno zbożowa, delikatna skórka chleba, jasne melanoidyny. Niski ziołowy chmiel. Idealnie czysty, lagerowy profil.
Smak: Średnio wysoka słodowość: mocna zbożowość i jasne melanoidyny, delikatna skórka chleba. Niski ziołowy chmiel. Idealnie czysty, lagerowy profil. Goryczka średnio niska, chmielowa, bardzo dobrej jakości. Balans półwytrawny na początku, przechodzi w całkowicie wytrawny na finiszu.
Odczucie w ustach: Treściwość średnia do średnio wysokiej. Wysycenie średnio niskie. Gładkie.
Ogółem: Fenomenalne piwo. Co prawda to bardziej festbier niż razowy marzen, na co wskazuje zarówno barwa jak i profil słodowości, ale ta słodowość jest tutaj tak szlachetna i „zwiewna”, a całość tak pijalna, że czapki z głów. Nie mówiąc już o perfekcyjnym wykonaniu technicznym. Piwo, w którym teoretycznie niewiele się dzieje, a nie można się od niego oderwać.
Data degustacji: 2024
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Greene King, East Coast IPA
9 sty 2025
- Browar Jana, Lemon Basil Berliner Weisse
9 sty 2025
- Nepomucen, East Kent Golding West Coast IPA
9 sty 2025
- Moon Lark, Casual
16 gru 2024
- Sady, In & Out Dry Stout
16 gru 2024
- Lemke, Kirsch Weisse
16 gru 2024
- Fassla, Weizla
16 gru 2024
- Vanhonsebrouck, Brigand 1798
16 gru 2024
- Wagner, Marzen
16 gru 2024
- Keesmann, Hell
16 gru 2024
- Greene King, East Coast IPA
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Dekalog fermentacji piwa domowego
- Damian - Dekalog fermentacji piwa domowego
- BeerFreak.pl - Diacetyl, czyli masło w piwie
- Gonzo - Diacetyl, czyli masło w piwie
- BeerFreak.pl - 7 zasad dla początkującego piwowara